M.e.r. beoordelingsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft op 16 juni 2011 de mededeling ontvangen van Maatschap Kocks dat zij voornemens zijn een pluimveehouderij te wijzigen en uit te breiden aan ’t Haantje 66 te ‘t Haantje.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Maatschap Kocks (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een m.e.r.moet worden opgesteld. Een m.e.r. moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • a. de kenmerken van de activiteit;

  • b. de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • c. de kenmerken van mogelijke effecten op het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft het college op 27 juli 2011 besloten dat Maatschap Kocks voor deze activiteit geen m.e.r. behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen van 11 augustus tot en met 21 september 2011 ter inzage in het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten kantoortijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Coevorden, 10 augustus 2011

Het college van b en w voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester.

M.N.J. Broers,

secretaris.

Naar boven