Beschikking, houdende instelling van een BVG voor vliegerfeest Free Fun Flyers in Gemert

2 augustus 2011

Nr. IENM/IVW-2011/5967-263

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Defensie;

Gelezen de aanvraag van Vliegerclub Free Fun Flyers via Info@freefunflyers.nl;

Gelet op artikel 8 van het Luchtverkeersreglement;

Besluit:

Artikel 1

Ter bescherming van het luchtverkeer tijdens demonstraties met kabelvliegers op de ‘vliegervelden’ aan de Serisweg/Koksedijk 25 in Gemert wordt als bijzonder luchtverkeersgebied Gemert 2011 aangewezen het cirkelvormig gebied:

  • a. met een straal van 1NM met als middelpunt de positie met de coördinaten 51°34’30”NB en 005°39’30”OL, weergegeven op de kaart in bijlage 1;

  • b. vanaf de grond tot een hoogte van 300 meter (1000 ft AMSL) boven gemiddeld zeeniveau;

  • c. op 12 en 13 augustus 2011 tijdens de daglichtperiode, aansluitend de nachtperiode en de daglichtperiode van 14 augustus 2011.

Artikel 2

Binnen het bijzondere luchtverkeersgebied, bedoeld in artikel 1, gelden de volgende regels.

  • a. Bij het uitvoeren van vluchten binnen het gebied moet rekening worden gehouden met obstakels in de vorm van vliegers en bijbehorende slecht zichtbare lijnen.

  • b. De vliegers mogen niet in of door de laagste bewolking, inclusief flarden.

  • c. De vliegers mogen niet hoger dan 150 meter boven de grond of het water tijdens de openstellingsuren van vliegbasis Volkel en niet hoger dan 300 meter boven de grond of het water buiten de openstellingsuren van vliegbasis Volkel.

  • d. De vliegers mogen alleen boven de 100 m worden opgelaten wanneer het grondzicht 5 km of meer bedraagt.

  • e. De organisatie van het vliegerfeest neemt ten minste 30 minuten voor het oplaten van de vliegers en direct na het neerhalen ervan contact op met de Supervisor van AOCS NM (tel. 0577-458700) en blijft tijdens de uren dat het BVG actief is telefonisch bereikbaar voor de Supervisor via een door de organisatie bekend te maken telefoonnummer;

  • f. Een half uur voor de aanvang van het kabelvliegeren wordt telefonisch contact opgenomen met het Hoofd van de afdeling Luchtverkeersbeveiliging van de vliegbasis Volkel (tel. 0413-276198 of b.g.g. 0413-278001); aan de voorwaarden door hem gesteld wordt strikt de hand gehouden; het einde van het kabelvliegeren dan wel het niet doorgaan van het vliegerfeest wordt eveneens aan bovengenoemd persoon gemeld.

  • g. Gedurende het gehele vliegerevenement is vliegerclub ‘Free Fun Flyers Gemert’ voortdurend telefonisch bereikbaar op 06 27 01 69 19 of 06 57 99 18 33 en wanneer dat door de betrokken luchtverkeersleidingsdienst is te kennen gegeven, zorgt de organisator ervoor dat de kabelvliegers binnen 15 minuten ingehaald zijn naar een door de luchtverkeersleidingsdienst aangegeven hoogte. De organisator meldt het gereed zijn van het binnenhalen direct terug aan de betrokken luchtverkeersleidingsdienst.

  • h. De organisatie zorgt er voor dat de vliegerlijnen zijn verlicht tijdens het vliegeren buiten de daglichtperiode, gepubliceerd in de luchtvaartgids (www.ais-netherlands) onder GEN2.7 SUNRISE/SUNSET TABLES http://www.ais-netherlands.nl/aim/110519-110630/eAIP/html/index-en-GB.html.

  • i. Aanwijzingen van het KLPD, het Commando Luchtstrijdkrachten of de Inspectie V&W, al dan niet gegeven via de onder e genoemde Supervisor, in het kader van de veiligheid van het luchtverkeer, moeten worden nagekomen.

Artikel 3

  • 1. Deze beschikking treedt in werking op 12 augustus 2011 en vervalt op 15 augustus 2011.

  • 2. Het BVG wordt bekendgemaakt via een NOTAM, uit te geven door AOCS NM. Tevens wordt verzocht aan AOPA-NL, KNVvL en LVNL OPS-Helpdesk aan het BVG bekendheid te geven via hun websites.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

namens deze:

de Senior Adviseur IVW/Luchtvaart,

G. Kruiswijk.

Bezwaarclausule

Indien u het niet eens bent met deze beslissing kunt u hiertegen, op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken na datum waarop deze beslissing is verzonden schriftelijk bezwaar aantekenen.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift kunt u richten aan:

Inspectie Verkeer en Waterstaat

Unit Juridische Zaken

Postbus 90653

2509 LR DEN HAAG

BIJLAGE 1

Kaart met BVG Gemert 2011

Naar boven