Ontwerpbestemmingsplan Duivecate-Reggedal

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 29 januari 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Duivecate-Reggedal’ ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien en te downloaden via de website van de gemeente www.hellendoorn.nl

(www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/ buitengebied/ duivecate/). Inzien is ook mogelijk via www.ruimtelijkeplannen.nl

(http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPNDDUIREG-ON01)

Aanleiding herziening

De gemeente Hellendoorn is sinds een aantal jaar bezig haar bestemmingsplannen te herzien. Na een aantal bestemmingsplannen voor de stedelijke gebieden gereed te hebben, is april 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ door de raad vastgesteld. Een deel van het buitengebied is, gelet op de bijzondere positie die het inneemt, buiten dit bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ gebleven. Het is een kleinschalig groen buitengebied, dat functioneert als een stedelijk uitloopgebied en is dus vervat in dit bestemmingsplan ‘Duivecate-Reggedal’. Voor een groot gedeelte van dit gebied zijn verschillende sterk verouderde bestemmingsplannen van kracht. Om een modern toetsingskader te hebben, is een actueel bestemmingsplan gewenst.

Plangebied

Het plangebied bevat ruwweg de gronden die liggen in het gebied tussen de kernen Nijverdal, Hulsen/Kruidenwijk en Hellendoorn. De westgrens wordt gevormd door de Mr. Ponsteenlaan en het Reestpark. De noordgrens is de Vrugteveensweg en de Reggeweg/Collenstaartweg. De oostgrens wordt gevormd door Collenstaartweg, Helmkruidlaaan en de Eversbergweg. De zuidgrens is de Boskronkel, de natuurgronden rond de Regge, Helmkruidlaan/Van der Muelenweg en Koersendijk.

Soort bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan ‘Duivecate-Reggedal’ heeft een overwegend conserverend karakter met een ontwikkelingsmogelijkheid zijnde de revitalisering van landgoed de Eversberg, nabij de oude havezate. In een conserverend bestemmingsplan worden hoofdzakelijk alle bestaande functies in kaart gebracht en bestemd, zonder vergaande (toekomstige) nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden op te nemen.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven