Ontwerpprojectbesluit hergebruik reinwaterkelder op voormalig grondwaterpompstation Ruurlo

Voor het voormalige grondwaterpompstation op het perceel Brouwershoekweg 29 in Ruurlo geldt het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1995’ (Ruurlo). In dit bestemmingsplan staat dat dit terrein aan de noordzijde van Ruurlo mag worden gebruikt voor de waterwinning en voor grondwaterbescherming. De gemeente kan hiervan afwijken door een projectbesluit te nemen.

Op het terrein bevindt zich nog een half-ondergrondse kelder waarin vroeger grondwater werd opgeslagen. De gemeente heeft een aanvraag ontvangen om een projectbesluit te nemen en om bouwvergunning te verlenen voor het hergebruik van deze reinwaterkelder als woning. De gemeente is van plan om daarvoor een projectbesluit te nemen en om bouwvergunning te verlenen voor het verbouwen van de reinwaterkelder tot woning.

Het ontwerpbesluit tot het nemen van een projectbesluit en tot het verlenen van de aangevraagde bouwvergunning ligt met de bijlagen van 3 augustus tot en met 13 september 2011 ter inzage in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Binnen deze termijn van zes weken kan iedereen zijn mening geven over het ontwerpbesluit. Dit heet het indienen van zienswijzen.

U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0545-250 320. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk projectbesluit en een in verband daarmee verleende bouwvergunning. Deze publicatie, het ontwerpbesluit en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven