Ontwerpbestemmingsplan ‘Sportpark Ookmeer’

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Sportpark Ookmeer’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt.

De primaire aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan ‘Sportpark Ookmeer’ is de ouderdom van het geldende bestemmingplan ‘Uitbreidingsplan Tuinstad Geuzenveld e.o.’ uit 1955. De tweede aanleiding is het gewijzigde beleid van Amsterdam ten opzichte van de bebouwings- en gebruiksmogelijkheden in het Sportpark Ookmeer, zoals dat is vastgelegd in de structuurvisie Amsterdam 2040. Bij het voorliggende plan gaat het voor een groot deel om een conserverend plan, waarbij de huidige vergunde situatie in kaart is gebracht. Er wordt echter wel ruimte geboden voor nieuwe ontwikkelingen op sportgebied.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • de Ookmeerweg en de President Allendelaan aan de zuidkant;

  • het Ma Braunpad aan de westkant;

  • de grens van de voormalige stadsdelen Osdorp en Geuzenveld-Slotermeer aan de noord- en oostkant.

Het ontwerpplan en bijbehorende stukken liggen van donderdag 11 augustus tot en met woensdag 25 september 2011 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40–’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1. De locaties zijn geopend van 09.00 tot 16:00 uur. Voor vragen over het plan en bijbehorende stukken of de procedure kunt u ook terecht op deze locaties. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1103BPSTD-OW01.

Eenieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West, t.a.v. mevrouw P.E. Brouwer-Stam, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan via telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak worden gemaakt.

Amsterdam, 10 augustus 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

J. Goedhart,

secretaris.

Naar boven