Vastgesteld Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 4e Fase en vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de in de vergadering van 2 augustus 2011 ongewijzigd heeft vastgesteld het ‘Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West 4e Fase’.

De beoogde locatie ligt in het zuidwesten van de bebouwde kom van Amstelveen. Het uit te werken deel ligt in het noorden van Westwijk Zuid-West en wordt aan de zuidzijde begrensd door de Westhove, aan de westzijde door de Legmeerdijk, aan de noordzijde door de Grote Wielen en aan de oostzijde begrensd door Jane Addamslaan.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat zij op 2 augustus 2011 een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder. Hogere waarden zijn nodig om de realisatie van geluidsgevoelige objecten binnen geluidzones vanwege weg-, spoor- en industrielawaai mogelijk te maken. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor het oprichten van 232 woningen en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai over de Jane Addamslaan en door industrielawaai van Schiphol. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voor wegverkeer met maximaal 10 dB overschreden en door industrielawaai (schiphol) met maximaal 2 dB(A)..

Het vastgestelde uitwerkingsplan met bijbehorende digitale verbeelding (plankaart), planregels en toelichting en het besluit tot vaststelling hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder liggen met ingang van 11 augustus 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij:

  • balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Het ontwerp bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding);

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06L-VG01

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het uitwerkingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het uitwerkingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen (tegen het betreffende uitwerkingsplan) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 11 augustus 2011

Naar boven