Vastgesteld bestemmingsplan Rietveld 109

Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend dat de gemeenteraad van Delft in zijn vergadering van 30 juni 2011 voor het gebied Rietveld 109 een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het plangebied, bekend als het (voormalig) Leger des Heils-terrein, bestaat uit de (open) ruimte aan het Rietveld 109 en het daarachter gelegen binnenterrein. Het plangebied bestaat uit het kadastrale perceel C 04313 en een deel van het kadastrale perceel C 03037. Achter Vlamingstraat 44 bevindt de plangrens zich op de grens tussen de bebouwing op het binnenterrein en de bebouwing aan Vlamingstraat 44. Voor het overige vallen de plangrenzen samen met de grens van de kadastrale percelen C 04313 en C 03037 met de aangrenzende kadastrale percelen.

Voor het (voormalige) Leger des Heils-terrein aan het Rietveld is een bouwplan ontwikkeld. Het project bestaat uit drie grondgebonden woningen op het binnenterrein en een appartement aan het Rietveld. Om dit project planologisch mogelijke te maken is dit bestemmingsplan vastgesteld. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Bekijken van het vastgestelde bestemmingsplan

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit bekijken van 9 augustus 2011 tot en met 19 september 2011 bij de Stadswinkel. Dit kan op afspraak, te maken via www.delft.nl/afspraak of telefonisch via 14015, van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Bij de Stadswinkel kunt u een exemplaar van het bestemmingsplan kopen. U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid hebt om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke website www.delft.nl naar “Inwoners” naar ‘Gemeente en democratie’ naar ‘Democratie en inspraak’ en dan door klikken naar ‘Plannen ter inzage’.

Reageren op het vastgestelde bestemmingsplan

Gedurende de voornoemde termijn van tervisielegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling.

Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stadswinkel via telefoonnummer 14015 of via www.delft.nl

Naar boven