Bestemmingsplan ‘Deest Ontzanding’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Deest Ontzanding’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft het gebied ten zuidoosten van Deest, dat is aangewezen als zandwinlocatie. De locatie zal na zandwinning worden ontwikkeld als natuur- en extensief recreatiegebied. Tevens biedt dit bestemmingsplan de planologische basis voor een nieuwe ontsluitingsweg voor Deest op de gemeentegrens met Beuningen. Deze weg is ter vervanging van de Vriezeweg, die met de ontzanding verdwijnt.

De wijzigingen hebben betrekking op tekstuele aanpassingen in de toelichting, waarvoor wordt verwezen naar het bij de bij het raadbesluit horende en ter inzage liggende memo van wijzigingen en onderstaande aanpassingen van de regels en de verbeelding.

Wijzigingen in regels

  • Artikel 2.6 is verwijderd

Wijzigingen in verbeelding

  • Wijzigen van de plangrens nabij het perceel Vriezeweg nummers 48 en 50.

  • Wijzigen plangrens tbv bocht nieuwe ontsluitingsweg en Waalbandijk.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 8 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Heuvel 1 te Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken wordt tevens op de website van de gemeente geplaatst (www.druten.nl → gemeentelijke organisatie → bekendmakingen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl/planidn=NL.IMRO.0225.BPdeeontzanding-1103. De bronbestanden zijn beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IMRO.0225.BPdeeontzanding-1103.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen een of meerdere wijzigingen van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Druten, 3 augustus 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

J.J. Driessen.

De burgemeester,

L.J.E.M. van Riswijk.

Naar boven