Vastgesteld bestemmingsplan ‘Dokkum–Terrein De Sionsberg en De Waadwente’

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Dokkum–Terrein De Sionsberg en De Waadwente’ op 14 juli 2011 gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van 4 augustus tot en met 14 september 2011 (6 weken) in het gemeentehuis (balie Bouwzaken) aan de Koningstraat 13 te Dokkum. U kunt dit bestemmingsplan ook op internet raadplegen via www.dongeradeel.nl, onder ‘wonen, verkeer & veiligheid’ en vervolgens ‘bestemmingsplannen’.

Dit bestemmingsplan voorziet in de vervanging van de zogenaamde ‘zusterflat’ op het oostelijk deel van het zieken- en verzorgingshuisterrein. Het plan loopt vooruit op de reguliere herziening van bestemmingsplan ‘Bûten de bolwurken’.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijziging bestaat uit de overgenomen zienswijze van Gedeputeerde Staten van Fryslân (archeologisch onderzoek bij toepassing afwijkingsbevoegdheid).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Echter, beroep instellen kunnen alleen zij die een zienswijze hebben ingediend, of die belanghebbende zijn bij een aangebrachte wijziging en die daardoor geen zienswijze konden indienen, of zij die redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurrechtspraak is ingediend, dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven