Kennisgeving verlenen omgevingsvergunning aan Oxea Nederland BV

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) / Waterwet

Vergunningen

Oxea Nederland BV is van plan om een utiliteitsgebouw met stoomketel te bouwen en in gebruik te nemen, ten behoeve van de stoomvoorziening van processen in haar inrichting gelegen aan de Hornweg 10 te Amsterdam. Hiervoor is een omgevingsvergunning onderdelen bouwen en milieu nodig. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben deze vergunning bij besluit van 19 juli 2011 verleend. Er zijn zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

Tevens maken gedeputeerde staten bekend dat zij de Wet milieubeheervergunning die op 7 juni 1994 (kenmerk 94-512860) is verleend aan Oxea Nederland BV, hebben aangepast. Op grond van het overgangsrecht wordt een Wet milieubeheervergunning gelijkgesteld aan een omgevingsvergunning. De aanpassing betreft het wijzigen van de geluidsvoorschriften.

Vanuit de inrichting zullen stoffen in de Australiëhaven gebracht worden. Hiervoor is een vergunning ingevolge de Waterwet nodig.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, voor deze het hoofd van de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van Rijkswaterstaat Noord-Holland, heeft deze vergunning bij besluit van 21 juli 2011 verleend. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpvergunning. De vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp.

U kunt de vergunningen inzien

De vergunningen en alle bijbehorende stukken kunnen van 5 augustus tot 17 september 2011 worden ingezien:

  • bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, afdeling WSV, kantoorgebouw ‘Schonenvaert’, Toekanweg 7 te Haarlem;

  • bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht van de gemeente Amsterdam, Cruquiusweg 5 te Amsterdam op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak, tel.: 14020.

Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage bij de Dienst Milieu en Bouwtoezicht, echter uitsluitend na een (minimaal twee dagen van tevoren) telefonisch gemaakte afspraak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer M.R. Geerse (0800-9986734).

Beroep

Belanghebbenden kunnen tot 17 september tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank te Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Tevens kunnen zij een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank.

Belanghebbenden kunnen tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en eventueel een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven