Bestemmingsplan Buitengebied Woonpercelen

Op 21 juli 2011 heeft de raad van de gemeente Eemsmond het bestemmingsplan Buitengebied Woonpercelen vastgesteld. Het gaat om een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied, dat in juni 2010 is vastgesteld. In dit bestemmingsplan staat namelijk bij 183 woonpercelen met de bestemming ‘Wonen 1’ een digitale link naar de bestemmingsregels van ‘Wonen 2’. Hierdoor zijn voor deze 183 percelen foutieve regels van toepassing. Met de herziening wordt de fout hersteld.

Ter inzage

Van 5 augustus tot en met 15 september 2011 ligt het bestemmingsplan Buitengebied Woonpercelen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws, Bekendmakingen).

In werking

Het bestemmingsplan Buitengebied Woongebieden treedt in werking op 16 september 2011.

Beroep

Bij de Raad van State kunt u tot en met 15 september 2011 schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Woongebieden. Dit kan alleen als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u in een eerdere fase niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp van dit bestemmingsplan. U kunt uw beroepschrift sturen naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. U moet daarbij het spoedeisend belang aangeven.

Naar boven