Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gemert-Bakel Buitengebied herziening oktober 2010’

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 15 december 2010 het bestemmingsplan ‘Gemert-Bakel Buitengebied herziening oktober 2010’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

  • 1. Naar aanleiding van het collegebesluit van 12 oktober 2010 zijn de wijzigingsplannen voor de volgende adressen opgenomen: Benthem 10 in Bakel, Breemhortsedijk 8 in De Mortel; De Kampen 12 in Gemert; Esdonk 8 in Gemert; Kivitsbraak 1 in Bakel; Paashoefsedijk 14 in De Mortel en Ven 1 in Bakel;

  • 2. In de verbeelding van het plandeel Hollevoort te Bakel is het westelijke agrarisch grondgebonden bouwblok verkleind. Ook is het meest westelijk gelegen bouwblok ‘burgerwoning’ naar het westen verplaatst. De twee nieuw op te richten woningen hebben de aanduiding ‘BIO’ gekregen;

  • 3. In de verbeelding van het plandeel Tereijken in De Mortel hebben de nieuw op te richten woningen de aanduiding ‘BIO’ gekregen en is een groenstrook toegevoegd;

  • 4. De nabij gelegen aardgastransportleiding A-585-KR-026 is in de verbeelding conform de ‘beheerskaart leidingen 6’ Leidingen Uden – Gemert opgenomen in het plan Nuijeneind 2a in Bakel. Ten behoeve van het plan Pandelaarse Kampen 24 te Gemert is de aardgasleiding Z-542-08-KR-014, conform de ‘beheerskaart leidingen 42’ Leiding Odiliapeel – Hommelhof opgenomen.

De overige aanpassingen zijn te raadplegen in de bijbehorende stukken van het bestemmingsplan.

Inzage en beroepsmogelijkheid

Het raadsbesluit met het raadsvoorstel en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 31 januari 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekservice loket Bouwen en Wonen in het gemeentehuis aan het Ridderplein 1 in Gemert. Deze stukken zijn vanaf heden ook in te zien op de website van de gemeente: www.gemert-bakel.nl of via

www.ruimtelijkeplannen.nl .

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging (6 weken beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 28 januari 2010

Naar boven