Gecoördineerde omgevingsvergunning project Oosterpoort fase 1 en verkeersbesluit Oosterpoort

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het project Oosterpoort te Nijkerk, met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1. het verlenen van de ‘Omgevingsvergunning project Oosterpoort Fase 1’ en

  • 2. het vaststellen van het ‘Verkeersbesluit Oosterpoort’, waarvan de ontwerpbesluiten bekend zijn gemaakt op 1 juni 2011.

Korte inhoud

Op grond van artikel 3.30 van de Wro is bij raadsbesluit van 28 april 2011, bekendgemaakt 4 mei 2011, bepaald dat voor twee besluiten ten aanzien van het project Oosterpoort de voorbereiding en bekendmaking gecoördineerd plaatsvindt. Het betreft de volgende besluiten:

  • 1. Besluit van 29 juli 2011 tot het verlenen van een omgevingsvergunning als bedoeld in de artikelen 2.1, lid 1 onder a en c, alsmede artikel 2.2, lid 1 onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor sloop-, bouw- en restauratieactiviteiten alsmede voor planologisch strijdig gebruik, ten behoeve van de realisatie van de eerste fase van project Oosterpoort, in hoofdzaak bestaande uit een ondergrondse parkeergarage voor ruim 300 auto’s, ongeveer 5.700 m2 commerciële ruimte en ruim 50 woningen.

  • 2. Besluit van 29 juli 2011 tot het vaststellen van een verkeersbesluit als bedoeld in artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994, in verband met de herinrichting van delen van de Oranjelaan, Vetkamp en Oosterstraat en overige straten en pleinen in het projectgebied.

Ter inzage

De twee besluiten liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 4 augustus 2011 gedurende de beroepstermijn ter inzage in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. De stukken zijn elektronisch beschikbaar op de gemeentelijke website: www.nijkerk.eu, rubriek: Projecten, project Oosterpoort, documenten gecoördineerde besluiten. De verleende omgevingsvergunning is daarnaast te raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroepsmogelijkheid

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden de omgevingsvergunning en het verkeersbesluit voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 5 augustus tot en met 15 september 2011. Het beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen één of meerdere van de op 1 juni 2011 bekendgemaakte ontwerpbesluiten; ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze heeft ingediend.

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het adres is: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • de naam en het adres van indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van het beroep;

  • een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Nijkerk, 3 augustus 2011

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven