Bekendmaking aanvraag ontheffing van Faunabeheereenheid van Overijssel aan Gedeputeerde Staten van Overijssel

Overzomerende grauwe ganzen veroorzaken in 2011 belangrijke schade aan gewassen in de provincie Overijssel. Deze schade vindt momenteel ook plaats in het werkgebied van de WBE Zuid Oost Twente.

Ter voorkoming van belangrijke schade aan gewassen in het werkgebied van deze WBE, heeft de Faunabeheereenheid van Overijssel aan Gedeputeerde Staten van Overijssel een ontheffing (ex artikel 68 Flora- en faunawet) gevraagd, voor het verjagen met behulp van ondersteunend afschot van overzomerende grauwe ganzen.

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben op 26 juli 2011, op grond van artikel 68 van de Flora- en faunawet, het volgende besloten:

  • een ontheffing te verlenen aan de Faunabeheereenheid Overijssel voor het doden van overzomerende grauwe ganzen met gebruikmaking van het geweer in het werkgebied van de WBE Zuid Oost Twente;

  • de periode loopt vanaf 26 juli 2011 tot 1 oktober 2011, en vervolgens ieder jaar van 1 april 2011 tot 1 oktober 2011, tot 21 september 2014

De ontheffing voor het doden van overzomerende grauwe ganzen is verleend vanwege het wettelijke belang: ‘de voorkoming van belangrijke schade aan gewassen’.

Mogelijkheid van inzien

Het besluit ligt tot 8 september 2011 ter inzage op werkdagen van 9.00–17.00 uur bij de provincie Overijssel. U kunt het besluit inzien in het provinciehuis te Zwolle, Luttenbergstraat 2. De tekst van het besluit is ook te vinden op de website van de provincie Overijssel, http://provincie.overijssel.nl/kennisgevingen.

Mogelijkheid van bezwaar

Belanghebbenden kunnen bij Gedeputeerde Staten bezwaar maken tegen het besluit vóór 8 september 2011. Meer informatie hierover, en over de mogelijkheden in verband met spoedeisendheid, is vermeld aan het slot van het besluit zelf. Via de website van de provincie Overijssel www.overijssel.nl kunt u desgewenst een digitaal bezwaarschrift invullen.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer A. van der Wal van het team EMTV (telefoon 038 499 76 96).

Naar boven