Vaststelling bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Koertsmeulen Oude Pekela’ en besluit hogere geluidsgrenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Pekela in haar vergadering van 19 juli 2011 de Eerste herziening bestemmingsplan Koertsmeulen Oude Pekela heeft vastgesteld.

Daarnaast heeft het college een besluit tot het vaststellen van een hogere geluidsgrenswaarde genomen.

De herziening van het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen van het bestemmingsplan Koertsmeulen gelegen tussen de Feiko Clockstraat en de Houtstek te Oude Pekela en is bedoeld om de bouw van grondgebonden woningen mogelijk te maken en de bouwmogelijkheden van andere percelen enigszins te verruimen.

Deze wijziging in bouwmogelijkheden is niet zonder meer mogelijk omdat de huidige geluidsbelasting vanwege het wegverkeer en het bedrijventerrein meer bedraagt dan de voorkeursgrenswaarde. Om toch deze plannen op deze locatie te kunnen realiseren hebben burgemeester en wethouders een hogere waarde verleend om een hogere geluidsbelasting toe te staan op de betrefende gevels van de woningen. Het verlenen van de hogere waarden is mogelijk op grond van Hoofdstuk VIIIa, Artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Benadrukt wordt dat dit niet leidt tot een toename van de feitelijke geluidsbelasting in de omgeving.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend en het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere geluidsgrenswaarde liggen vanaf 4 augustus 2011 gedurende zes weken tot en met 14 september 2011 elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag ook van 14.00 tot 16.00 uur, voor eenieder, ter inzage op het gemeentehuis te Oude Pekela.

Het bestemmingsplan is met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen via de internetsite www.pekela.nl onder de kop actueel – bekendmakingen.

De digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor een verwijzing naar deze locatie kunt u terecht op de gemeentelijke website onder de kop actueel – bekendmakingen.

Ook vindt u hier een verwijzing naar de locatie waar de planbestanden zijn te raadplegen.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Gelijktijdig met het indienen van het beroep kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die dag waarop de beroepstermijn afloopt. Er wordt op gewezen dat het beroep geen schorsende werking heeft. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Nader informatie kan worden verkregen bij de heer D. van Dijk van de afdeling Ruimte en Economie.

Naar boven