Onherroepelijk projectbesluit voor het de gedeeltelijke verlegging van de hogedruk aardgastransportleiding W-514-01

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat het door hen op 21 februari 2011 vastgestelde projectbesluit ‘voor het de gedeeltelijke verlegging van de hogedruk aardgastransportleiding W-514-01’ in werking is getreden.

Vanaf dinsdag 22 maart 2011 heeft het projectbesluit gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn is geen beroep ingesteld dan wel een verzoek om schorsing of voorlopige voorziening ingediend. Het projectbesluit is daarmee onherroepelijk geworden.

Het projectbesluit is genomen ten behoeve van het vervangen en over een beperkte afstand verleggen van een gedeelte van de hogedruk aardgastransportleiding W-514-01 (40 bar, 12 inch. De aanleiding hiervan is dat de huidige leiding niet geschikt is voor inspectie middels een zogenaamde ‘Pig-run’ (een geavanceerde techniek waarbij een scanapparaat door de leiding wordt gestuurd). Het gedeelte van de ondergrondse leiding dat vervangen wordt, is gelegen onder en aan beiden zijden van de watergang de Delftsche Vliet, op een diepte van maximaal -12,5 meter NAP. Het gedeelte is ter hoogte van de Zuiderweg gelegen. De leiding zal over een beperkte afstand in noordelijke richting verlegd worden.

Het onherroepelijk vastgestelde projectbesluit is in te zien in het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. Ook zijn de stukken digitaal raadpleegbaar, via www.rijswijk.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rijswijk, 3 augustus 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven