Ontwerpbesluiten Stadshart Emmeloord (ontwerpen opnieuw terinzage )

Met ingang van donderdag 4 augustus 2011 liggen gedurende een termijn van 6 weken de ontwerpbesluiten voor het realiseren van het ‘Stadshart Emmeloord’ opnieuw ter inzage.

Naast een ten opzichte van het eerder d.d. 28 april 2011 reeds ter inzage gelegd, gewijzigd ontwerpbestemmingsplan betreft dit tevens twee ongewijzigde ontwerpbesluiten voor omgevingsvergunningen voor dit gebied.

Begrenzing van het gebied

De begrenzing van het gebied waarop het gewijzigd ontwerpbestemmingsplan/de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning betrekking hebben is de volgende:

De noordgrens wordt gevormd door de Koningin Julianastraat. In het oosten wordt het plangebied begrensd door De Deel en de Beursstraat. In het zuiden door de Korte Dreef en in het westen door Onder de Toren.

Ontwerpbestemmingsplan/ontwerpomgevingsvergunningen

Het (gewijzigde) ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord, De Deel − Stadshart’ in combinatie met de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning voor het bouwen en brandveilig gebruik, respectievelijk het slopen en een uitweg maken die betrekking hebben op de binnen dit gebied te realiseren bebouwing en het gebruik hiervan, voorzien in de juridisch/ planologische regeling voor een herinvulling van dit gebied ten behoeve van onder andere winkels, woningen, dienstverlening, horeca en parkeerdekken.

Gemeentelijke coördinatieregeling

Het (gewijzigde) ontwerpbestemmingsplan wordt samen met de omgevings-vergunningen, in één procedure voorbereid, onder coördinatie van het college van burgemeester en wethouders.

Deze procedure wordt nader aangeduid als de gemeentelijke coördinatieregeling. De gemeenteraad heeft op 24 juni 2010 besloten voor dit gebied de coördinatieregeling van toepassing te verklaren.

Op grond van artikel 3.31, lid 3 Wro en artikel 3.32 in samenhang met artikel 3.30, lid 2 Wro worden deze besluiten voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.31, lid 3 Wro.

Ontwerpbesluiten

Ter inzage liggen de navolgende ontwerpen:

  • ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor bouwen en brandveilig gebruik;

  • ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor slopen en een uitweg maken.

    Bevoegd orgaan is het college van burgemeester en wethouders

  • (gewijzigd) ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord − De Deel, Stadshart’.

    Bevoegd orgaan is de gemeenteraad.

Terinzagelegging ontwerpbesluiten/− bestemmingsplan

De ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en het (gewijzigde) ontwerpbestemmingsplan liggen met ingang van 4 augustus 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, bij het loket Woonomgeving en op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

De interactieve verbeelding van het ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.BP00512-ON02

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.BP00512-/NL.IMRO.0171.BP0512-ON02

Indienen zienswijze

Tegen de ontwerpomgevingsbesluiten/het (gewijzigde) ontwerpbestemmingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze naar voren brengen bij:

  • voor zover het betreft de ontwerpomgevingsvergunningen bij het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder;

  • voor zover het betreft het ontwerpbestemmingsplan bij de raad van de gemeente Noordoostpolder.

Het postadres voor schriftelijke zienswijzen is:

Projectbureau Emmeloord Centrum

Postbus 155

8300 AD Emmeloord

U wordt verzocht duidelijk te vermelden waarop uw zienswijze betrekking heeft, te weten op welke omgevingsvergunning en/ of op het ontwerpbestemmingsplan.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze wordt op woensdagavond 17 augustus 2011 en woensdagavond 31 augustus 2011 tussen 19.00 uur en 22.00 uur de gelegenheid geboden een zienswijze naar voren te brengen. Wel dient u voor het indienen van een mondelinge zienswijze uiterlijk op 10 augustus 2011 een afspraak te maken met de heer R. Groote Bromhaar, telefoonnummer (0527) 63 34 41.

NB.

De eerder tegen de d.d. 28 april 2011 terinzage gelegde ontwerpomgevings-vergunningen/ het ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord, De Deel − Stadshart’ ingediende zienswijzen worden geacht ook te zijn ingediend tegen het met ingang van 4 augustus 2011 ter inzage te leggen ontwerpbestemmingsplan ‘Emmeloord, De Deel − Stadshart’.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het project Stadshart Emmeloord, (0527) 63 34 41.

Naar boven