Ontwerpbestemmingsplan Wekerom-West

Van donderdag 4 augustus tot en met woensdag 14 september 2011 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Wekerom-West met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via: http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het plangebied is aan de westzijde van de kern van Wekerom gelegen. Het wordt aan de oostzijde begrensd door de woonpercelen aan de A.C. Wijersweg en De Hooyer, aan de zuidzijde door de bestaande sportvelden en aan de noordzijde door de watergang achter de percelen aan de Lage Valkseweg 21 t/m 29. De agrarische percelen tussen de Lage Valkseweg en huisnummer 31 zijn ook onderdeel van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan maakt woningbouw mogelijk. Het project zal gefaseerd worden uitgevoerd. In de eerste fase, direct grenzend aan het dorp, zullen circa 44 woningen gerealiseerd worden waarbij de bestaande boerderij behouden blijft. In fase twee, aan de westzijde van het gebied, worden maximaal 71 woningen mogelijk gemaakt door middel van een uit te werken bestemming.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM EDE of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij L. Wolters juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. (0318) 680315.

Naar boven