Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ en planMER ter inzage

Burgemeester en wethouders van Gennep maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ met het bijbehorende planMER (milieueffectrapport) ter inzage leggen.

Het plangebied beslaat het buitengebied van de gemeente Gennep. Voor het plangebied gelden diverse verouderde bestemmingsplannen. Aan de actualisatie ligt vooral ten grondslag de wens om te beschikken over een gedragen bestemmingsplan voor het buitengebied dat volledig voldoet aan nieuw beleid en wetgeving. Het nieuwe plan moet een goed en daarmee handhaafbaar beleidskader bieden en inspelen op de wensen en mogelijkheden.

Het planMER is aan de orde aangezien in het bestemmingsplan het vestigingsbeleid van de intensieve veehouderij wordt geregeld. Daarnaast dient het planMER te worden opgesteld in verband met de aanwezigheid van Natura 2000-gebieden.

Het ontwerpbestemmingsplan, het planMER en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 4 augustus 2011 tot en met 14 september 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur) bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Voor inzage van het plan buiten openingstijden kan een afspraak gemaakt worden op telefoonnummer 0485-494141. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar en beschikbaar op de volgende wijzen:

  • Digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0907.BP10001ALGBUI-ON01

  • Digitaal op de gemeentelijke website www.gennep.nl onder het kopje ‘snel naar’ → bestemmingsplannen → Buitengebied. Op de gemeentelijke website is een link naar de landelijke website opgenomen waardoor u direct bij het juiste plan terecht komt.

  • Digitaal bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep.

Iedereen kan gedurende de termijn van zes weken een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Gennep, Postbus 9003, 6590 HD Gennep. Tevens is er de gelegenheid om mondeling een reactie in te dienen. U kunt hiervoor een afspraak maken op telefoonnummer 0485-494141.

Gennep, 3 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Gennep.

Naar boven