Ontwerpbestemmingsplan Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk

De gemeente Tynaarlo werkt hard aan de realisatie van Ter Borch. In deze nieuwe woonwijk worden de komende jaren 1250 woningen gebouwd. Ter Borch bestaat uit de deelgebieden Groene Lint, Tuinwijk, Waterwijk en Rietwijk. De Tuinwijk en het Groene Lint zijn inmiddels grotendeels gereed. De realisatie van de Waterwijk is in volle gang en eind dit jaar wordt begonnen met het bouwrijp maken van de Rietwijk.

Op 8 oktober 2007 is met een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterwijk’ onherroepelijk geworden. Een onderdeel van de Waterwijk is de waterpoortappartementen die worden gerealiseerd op het Ubbinkseiland te Eelderwolde. De realisatie van dit appartementengebouw is eveneens opgenomen in het op 15 juni 2010 door de gemeenteraad van Tynaarlo vastgestelde (geactualiseerde) beeldkwaliteitplan Waterwijk. Bij een toetsing van de regels van het bestemmingsplan die op de locatie van het gebouw van toepassing zijn, is gebleken dat deze regels niet toegesneden zijn op de realisatie van een appartementengebouw zoals dat in het beeldkwaliteitplan van de Waterwijk wordt voorzien. In de regels van het uitwerkingsplan staat een maximale oppervlakte van het hoofdgebouw per bouwperceel vermeld in plaats van een maximale oppervlakte per bouwvlak zoals bij grote gebouwen gebruikelijk is. Voordat er een vergunning voor de bouw van het appartementengebouw kan worden afgegeven is het daarom noodzakelijk om deze regels aan te passen.

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening kan het college van burgemeester en wethouders een nieuw uitwerkingsplan vaststellen. Dit omdat de bestemming van deze locatie, zoals vermeld in het bestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterwijk’, nog niet is verwezenlijkt. Het college heeft hiervoor het ontwerpbestemmingsplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk’ opgesteld. De regels in dit plan komen vrijwel overeen met het vigerende bestemmingsplan Ter Borch, plan van uitwerking Waterwijk’, met dien verstande dat de maximaal te bebouwen oppervlakte ten behoeve van het hoofdgebouw is gewijzigd. Volledigheidshalve wordt erop gewezen dat de bouwhoogte, het bouwblok en de regels uit het beeldkwaliteitplan Waterwijk niet worden aangepast. Er wordt een regel opgenomen dat het hoofdgebouw een oppervlakte van maximaal 60% van het bouwperceel mag hebben.

Het ontwerpbestemmingplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk’ bestaat uit een verbeelding, regels en een bijbehorende toelichting. Het betreft een uitwerking overeenkomst artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening van het globale bestemmingsplan ‘Ter Borch’, dat op 23 juni 2005 in werking is getreden. Een ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het globale bestemmingsplan ‘Ter Borch’, alsmede de onderzoeksrapporten waarnaar wordt verwezen in de toelichting, liggen met het bestemmingsplan ter inzage. Belanghebbenden kunnen hierop reageren.

Kom het ontwerpuitwerkingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk’ ligt met ingang van 5 augustus 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal te raadplegen op onze website www.tynaarlo.nl. U kunt het bestemmingsplan vinden in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’. Klik vervolgens door naar ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Ook kunt u het plan op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl inzien.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn, kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk’, indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkelingsbedrijf Tynaarlo (0592 266662) voor het maken van een afspraak.

Inloopbijeenkomst

Op 6 september 2011 wordt voor alle betrokkenen en belangstellenden over het ontwerpbestemmingplan ‘Ter Borch, plan van uitwerking Waterpoortappartementen Waterwijk’ een inloopbijeenkomst gehouden. Dit vindt plaats in de blauwe directiekeet van de gemeente Tynaarlo aan de Borchsingel in Eelderwolde. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur kunt u binnenwandelen en kunt u zich laten informeren over het ontwerp van het uitwerkingsplan. Ook kunt u vragen stellen aan de aanwezige ambtenaren en kunt u desgewenst een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen. Tijdens deze bijeenkomst zal geen verkoopinformatie worden verstrekt.

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo,

F.A. van Zuilen,

burgemeester.

J.P.J. van Muijen,

secretaris.

Naar boven