Ontwerpbestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' en ontwerp-omgevingsvergunningen

Ontwerpbestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' en ontwerp-omgevingsvergunningen voor het oprichten van een drietal urban villa's met elk 13 appartementen op de percelen Atlas, Mira en Sirius en een woongebouw met 84 appartementen op het perceel Vesta

Er bestaan bouwplannen voor een drietal urban villa's met elk 13 appartementen op de percelen Atlas, Mira en Sirius en een woongebouw met 84 appartementen op het perceel Vesta. Deze plannen passen niet binnen de normen van het geldende bestemmingsplan, zodat de betreffende omgevingsvergunningen slechts kunnen worden verleend indien hiervoor een planologische maatregel wordt getroffen. In dit kader is voor een zone langs het spoor (ten noorden van de Meteorenweg) in Wheermolen-West het ontwerpbestemmingsplan 'Herontwikkeling Wheermolen-West, 3e fase 2011' voorbereid.

Burgemeester en wethouders hebben besloten de herziening van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunningen op basis van de 'Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend' te coördineren. Dit betekent dat voor alle besluiten gecoördineerd de procedure ingevolge afdeling 3.4 Awb wordt gevolgd.

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.31 Wet ruimtelijke ordening, artikelen 2.1, 2.2 en 2.10 Wabo en artikel 3:11 Awb bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunningen vanaf dinsdag 2 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage liggen in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Purmersteenweg 42 en op de website (www.purmerend.nl). Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

Eenieder is gedurende de periode van terinzageligging in de gelegenheid zienswijzen in te dienen over de ontwerpbesluiten. Schriftelijke zienswijzen kunnen gericht worden aan de gemeenteraad van Purmerend, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken. Daarvoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, team Beleid, mevr. S. Koot, via telefoonnummer 0299-452452

De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Burgemeester en wethouders van Purmerend.

26 juli 2011

Naar boven