Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hombergstraat 30’

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in zijn vergadering van 29 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Hombergstraat 30’ vastgesteld. Het bestemmingsplan is gericht op de legalisering van het gebruik van het perceel Hombergstraat 30 te St. Joost voor recreatiedoeleinden en de daarop aanwezige woning als vakantiewoning. Daarnaast wordt de tot woning verbouwde schuur bestemd als bedrijfswoning bij de vakantiewoning.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 22 juli 2011 gedurende zes weken (derhalve tot en met 1 september 2011) ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling het bestemmingsplan heeft gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een ieder hieromtrent gedurende voornoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Echt-Susteren, 21 juli 2011

Naar boven