Omgevingsvergunning ‘Het Mooie Plan fase 2’ te Lombardijen

De secretaris van de deelgemeente maakt bekend dat het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde het navolgende verzoek om omgevingsvergunning onder kenmerk OMV.10.12.00215 heeft ontvangen. In de aanvraag wordt aangegeven de volgende activiteiten te willen ondernemen:

  • Werk of werkzaamheden uitvoeren,

  • Container voor inzamelen van huishoudelijk afval plaatsen,

  • Kappen,

  • Woning bouwen,

  • Bouwkeet, bouwbord, steiger of andere hulpconstructie voor bouw-, sloop of aanlegwerkzaamheden plaatsen,

    op de locatie met kadastraal nummer ISMO C 4921 in de deelgemeente IJsselmonde te Rotterdam.

Het plan, dat wordt aangeduid als ‘Het Mooie Plan, deelplan 2’, betreft het realiseren van in totaal 83 eengezinswoningen, verdeeld over 13 blokken binnen drie clusters en zal bestaan uit twee verschillende types: twee- en drielaags. Het plangebied wordt in het westen begrensd door de Homerusstraat, in het noorden door het Homerusplein en in het zuidoosten door groenvoorzieningen, met daar achter het water langs de voormalige havenspoorlijn en het bedrijventerrein Hordijk-west.

Het dagelijks bestuur overweegt medewerking aan het plan te verlenen op grond van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met:

  • artikel 2.1, eerste lid, sub a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor de activiteit bouwen;

  • artikel 2.1, eerste lid, sub c, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor de activiteit handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening;

  • artikel 2.2, eerste lid, sub g, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voor de activiteit kappen.

Het verzoek om omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen in verband hiermee ter inzage van vrijdag 5 augustus tot en met donderdag 15 september 2011 bij het informatiecentrum van de deelgemeente IJsselmonde, Herenwaard 23. Het kantoor van de deelgemeente is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde, Postbus 9044, 3007 AA Rotterdam, onder vermelding van kenmerk OMV.10.12.00215. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij een beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling van de deelgemeente IJsselmonde. U kunt hiervoor een afspraak maken via het secretariaat van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 010-479 82 49.

Rotterdam, 5 augustus 2011

De secretaris,

C. M. de Graaf.

Naar boven