Kennisgeving Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’

Op 30 juni 2011 hebben Provinciale Staten de Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’ vastgesteld. De Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’ treedt met ingang van 1 september 2011 in werking. De IDN (identificatienummer) van de structuurvisie is NL.IMRO.9930.sv2010deeld-vs02.

Waarom een structuurvisie deel D ‘Brainport Oost’

Brainport Oost omvat het oostelijk deel van de Brainport regio. Het is één van de negen provinciale gebiedsontwikkelingen in de Structuurvisie ruimtelijke ordening. De provincie maakt strategische ruimtelijke keuzes voor wonen, werken en bereikbaarheid. Hiervoor is het noodzakelijk om de provinciale Structuurvisie ruimtelijke ordening te wijzigen en aan te vullen.

Wat zijn de hoofdkeuzes?

De provincie legt in de structuurvisie deel D ‘Brainport Oost’ de volgende ruimtelijke keuzes vast:

  • 1. Ontwikkelruimte voor de werklocaties Varenschut, BZOB-bos en Bemmer IV voor de periode 2015–2030;

  • 2. Een tracézone voor de Noordoostcorridor (waaronder de Ruit om Eindhoven-Helmond). Hiervoor kiest de provincie het Wilhelmina-alternatief. Dit alternatief bestaat uit een nieuwe oostwestverbinding nabij het Wilhelminakanaal tussen de N279 en de A50/A58 bij Ekkersrijt en de opwaardering van de N279 tussen de aansluiting op de A50 bij Veghel en de aansluiting op de A67 bij Asten. Er is nog geen tracé gekozen, maar een tracézone waarbinnen diverse varianten mogelijk zijn.

Waar kunt u de Structuurvisie ruimtelijke ordening inzien?

De vastgestelde Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’ en bijbehorende stukken zijn beschikbaar op www.brabant.nl/brainportoost. Deze is ook digitaal raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9930.sv2010deeld-vs02

Daarnaast kunt u de vastgestelde Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’ tijdens kantooruren raadplegen bij:

  • het dienstenplein van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch;

  • de gemeentekantoren van de gemeenten Eindhoven, Helmond, Son en Breugel, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Sint-Oedenrode, Veghel, Asten, Someren, Deurne en Gemert-Bakel.

Geen bezwaar of beroep mogelijk

Tegen de vastgestelde Structuurvisie ruimtelijke ordening deel D ‘Brainport Oost’ is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw L. Camps. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar via de telefoonnummer (073) 6808681 of per e-mail lcamps@brabant.nl.

’s-Hertogenbosch, 29 juli 2011

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Naar boven