Bestemmingsplan Zuidkade 88–102

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boskoop maken bekend dat zij op 5 juli 2011 hebben besloten het bestemmingsplan Zuidkade 88−102 gewijzigd vast te stellen en voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het (gewijzigd) bestemmingsplan, de daarbij behorende bijlagen en het besluit liggen vanaf 4 augustus 2011 gedurende zes weken ter inzage.

De genoemde stukken zijn tijdens openingstijden in te zien bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Boskoop. Ook kunnen de stukken worden bekeken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0499.BPL10021WBD-VA01). De authentieke (technische) bestanden hiervan zijn beschikbaar via de website http://boskoop.gemeentedocumenten.nl. De stukken zijn voorts raadpleegbaar via www.boskoop.nl → Plannen en projecten → Ruimtelijke plannen → Vastgestelde ruimtelijke plannen. De stukken zijn ook digitaal bij de gemeente in te zien.

Toelichting

Het bestemmingsplan voorziet in een passende planologische basis voor de ontwikkeling van maximaal 38 appartementen.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan: voor een noordoostelijk deel van het plangebied is een maximale hoogte van 9.5 meter (in plaats van 12.5 meter) opgenomen.

Indienen van beroep bij Raad van State

Gedurende de termijn van terinzageligging kan er beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.9avan de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijzen naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • iedere belanghebbende tegen de wijziging die is aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan er door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Een verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven