Vastgesteld bestemmingsplan ‘Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven’

De gemeenteraad heeft op 23 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding (plankaart). Het plangebied omvat een groot gedeelte van het centrumgebied van Bilthoven. Het gebied wordt gekenmerkt door een grote mate van menging van functies, zoals winkels, dienstverlening, horeca en wonen.

Wijzigingen

De wijzigingen zijn zowel ambtelijke wijzigingen als wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan. De betreffende punten zijn in het gewijzigde bestemmingsplan verwerkt.

Algemeen

Daar waar nodig worden ondergeschikte aanpassingen van redactionele aard en vernummeringen uitgevoerd.

Toelichting

  • Door het verlagen van de goot- en bouwhoogte van de poortgebouwen is paragraaf 4.4 akoestisch onderzoek aangepast.

  • De toelichting is aangepast naar aanleiding van het verlagen van de goot- en bouwhoogte van de poortgebouwen.

  • Paragraaf 4.11 Bezonningsstudie is aangepast.

Verbeelding

  • De voorgevel van de Rabobank van het pand aan de Julianalaan 57 wordt naar voren geplaatst.

  • De aanduiding ‘wro-zone - wijzigingsgebied’ wordt van de panden op de hoek van de Nachtegaallaan en de doorsteek verwijderd.

  • De goot- en bouwhoogte van de poortgebouwen zijn aangepast. De goot- en bouwhoogte mogen niet meer bedragen dan respectievelijk 14 m en 18 m, met dien verstande dat de goothoogte aan de zijde van de Dudokflat niet meer dan 16,5 m mag bedragen.

  • Voor de Julianalaan 25 is een bouwhoogte van 8 m opgenomen.

  • De aanduiding ‘horeca’ op het Emmaplein 10 is uitgebreid tot de grens met het pand Nachtegaallaan 3 en een gedeelte achter het pand Nachtegaallaan 8.

  • De aanduiding ‘horeca’ is van het Emmaplein 12 en 18 verwijderd. De functie horeca is conform de bestaande situatie bestemd.

  • De bouwhoogte op het binnenterrein van het Emmaplein is aangepast naar 5 m.

Regels

  • Door het verlagen van de goot- en bouwhoogte van de poortgebouwen wordt de dakhelling van het zuidelijk gelegen poortgebouw, aan de zijde van de Dudokflat, aangepast. De dakhelling mag niet minder dan 5° en niet meer dan 70° bedragen.

  • Artikel 3 lid 3.5 sub c is aangepast. Enkel parkeren ten behoeve van de woonfunctie dient op eigen terrein of in de kelder en onderbouw plaats te vinden.

  • In artikel 8 lid 8.2 sub a.1 wordt het woord ‘gebouwen’ aangepast in het woord ‘hoofdgebouwen’.

  • Artikel 9 lid 9.3 sub b.2 wordt geschrapt.

  • Aan de bestemming ‘Verkeer – Verblijf’ wordt de aanduiding ‘nutsvoorziening’ toegevoegd.

  • Artikel 3 lid 3.1 wordt aangepast. De functies die op eerste bouwlaag zijn toegestaan worden ook mogelijk gemaakt in de kelder en de onderbouw.

Terinzagelegging

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven’ met ingang van 4 augustus 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum van het gemeentehuis in Bilthoven (Soestdijkseweg Zuid 173).

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op http://www.debilt.nl/ruimtelijkeplannen.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www2.debilt.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0310.0009BP00107

Gedurende genoemde termijn van tervisielegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze met betrekking tot het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze eerder kenbaar te maken, beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan tegelijkertijd, naast het instellen van beroep, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend als gevolg waarvan het besluit van de gemeenteraad niet in werking treedt totdat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven