Kennisgeving Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer

Ontwerpbeschikking op de vergunningaanvraag van het LUMC te Leiden voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Vergunningaanvraag van het LUMC

Op 21-04-2011 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM) van het Academisch Ziekenhuis Leiden te Leiden een vergunningaanvraag op grond van het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer (hierna: Besluit ggo) ontvangen voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen. De aanvraag is geregistreerd met het kenmerk PorM/RB IM 11-003.

Het betreft een klinische studie waarin T-cellen ex vivo getransduceerd worden met een retrovirus waarin de sequentie van een specifieke T-celreceptor gekloneerd is. De getransduceerde afweercellen worden toegediend aan de patiënten met hematologische maligniteiten die al eerder voor leukemie behandeld zijn. Het doel van de studie is het ontwikkelen van een behandeling voor leukemie. De werkzaamheden zijn voorgenomen plaats te vinden in de gemeente Leiden.

Op grond van het Besluit ggo dient de Staatssecretaris van IenM op deze aanvraag te beslissen.

Procedure

Voor de behandeling van bovengenoemde aanvraag zal de uniforme openbare voorbereidingsprocedure worden doorlopen, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Ontwerpbeschikking

Naar aanleiding van de aanvraag is een ontwerpbeschikking opgesteld waarbij met de aanvraag wordt ingestemd.

Inzage aanvraag en ontwerpbeschikking

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de overige relevante stukken liggen vanaf 03-08-2011 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, afdeling Documentaire Informatie (C01 70), Rijnstraat 8 te Den Haag. De stukken kunnen daar ingezien worden (van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur) na afspraak via telefoon of e-mail (tel.: 070-339 31 56, e-mail:

secretariaat.risicobeleid@minvrom.nl). De bezoeker dient zich te melden bij de receptie.

Deze kennisgeving, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina http://bggo.rivm.nl.

Inspraak

Tot en met 13-09-2011 kan eenieder zijn of haar zienswijzen schriftelijk of mondeling naar voren brengen met betrekking tot de ontwerpbeschikking. Voor mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het Ministerie van IenM/Bureau Genetisch Gemodificeerde Organismen, telefoon 030-274 27 93.

Schriftelijke zienswijzen dienen, onder vermelding van dossierkenmerk PorM/RB IM 11-003, te worden gezonden aan:

De Staatssecretaris van IenM

T.a.v. RIVM/SEC/Bureau GGO

Postbus 1

3720 BA Bilthoven

De zienswijze moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Er worden geen ontvangstbevestigingen op ingediende zienswijzen verstuurd. Zienswijzen die langs elektronische weg worden ingestuurd, worden niet geaccepteerd.

Voor verdere vragen over het indienen van zienswijzen zie het ‘veelgestelde vragen‘ gedeelte op de internet-pagina http://bggo.rivm.nl.

Naar boven