Besluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hopveld–Haaren’ in Haaren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maakt alsnog bekend dat zij op 27 oktober 2009 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder heeft vastgesteld voor opgenomen bouwmogelijkheden in het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hopveld Haaren’. Het gaat om de bouwmogelijkheden voor het oprichten van één woning op de hoek Oude Baan met de Kantstraat.

Er is een akoestisch onderzoek verricht. Uit het onderzoek blijkt dat voor wat betreft de nieuw te bouwen woning op de hoek de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden met maximaal 3 dB. Verdergaande maatregelen om de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarde terug te dringen zijn onvoldoende doeltreffend dan wel ontmoeten overwegend bezwaren van verkeerskundige, landschappelijke en/of financiële aard.

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen tijdens de kantooruren (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag ook van 15.00–19.00 uur) met ingang van 28 juli 2011 gedurende zes weken tot en met 7 september 2011 ter inzage in het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren. Het besluit en de overige stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.haaren.nl).

Degenen die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

21 juli 2011

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven