Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Grou-Meinga 2, Herziening schoolgebouw Grou

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 12 juli 2011 het bestemmingsplan Grou-Meinga 2, Herziening schoolgebouw Grou gewijzigd heeft vastgesteld.

De voorliggende wijziging van het bestemmingsplan maakt het mogelijk een school inclusief kinderopvang te realiseren aan de Tjallinga te Grou. De wijziging ten opzichte van het ontwerp betreft het opnemen van de vereiste van een ‘dove’gevel in de planregels. In de bouwregels wordt dwingend bepaald dat de gevel(s) gericht naar de A32 als een 'dove' gevel uitgevoerd dienen te worden.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro toegezonden aan het ministerie van Infrastructuur& Milieu – VROM-Inspectie en Gedeputeerde Staten van Fryslân. Op 18 juli 2011 respectievelijk 25 juli 2011 hebben beiden aangegeven dat er geen bezwaar is tegen vervroegde publicatie van het vaststellingsbesluit.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van woensdag 3 augustus 2011 tot en met dinsdag 13 september 2011 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou. Op de nationale website (www.ruimtelijkeplannen.nl) kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd. De directe link naar het bestemmingsplan is http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0055.BPGrouSchool-VA01

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • een ieder, tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven