Vastgesteld bestemmingsplan Scheepmakerij 11-12

Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend dat de gemeenteraad van Delft in zijn vergadering van 30 juni 2011 voor het gebied Scheepmakerij 11-12 een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Het gebied waarvoor een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid, ligt in de noordelijke Wippolder. Het plangebied is gelegen tussen de Scheepmakerij, Hertog Govertkade en Rotterdamseweg en grenzend aan tuinen. Het plangebied betreft het binnenterrein met inbegrip van tuinen gelegen achter Scheepmakerij 8, 9 en 10, een deel van de woning aan Scheepmakerij 9 en het groene terrein grenzend aan de oostkant van het binnenterrein (bestaat uit een deel van kadastraal perceel 7516). Daarnaast betreft het plangebied het kadastrale perceel A9330 achter pakhuis ‘de Liefde’ en het aangrenzende pand Rotterdamseweg 64 en 66 (bestaat uit een deel van het kadastrale perceel A9040). In het bestemmingsplan zit één nieuwe ontwikkeling plus enkele onderdelen waarvoor de bestaande situatie wordt vastgelegd. De nieuwe ontwikkeling betreft een paviljoen van één laag hoog en een nieuw kantoor achter Scheepmakerij 11.

In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

MER

Voor Delft Zuidoost is een ProjectMER-procedure doorlopen. Het plangebied Scheepmakerij 11-12 ligt in het MER-gebied. In het MER zijn de milieueffecten van een aantal ontwikkelingen in het MER-gebied in hun onderlinge samenhang beschreven. Deze beoordeling is op hoofdlijnen uitgevoerd en beperkt zich tot de grootschalige ontwikkelingen. Daardoor bevat het MER geen gedetailleerde effectbeschrijving voor kleine ontwikkelingen zoals Scheepmakerij 11-12.

Bekijken van het vastgestelde bestemmingsplan

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan Scheepmakerij 11-12 en het raadsbesluit van 2 augustus 2011 tot en met 12 september 2011 bekijken bij de Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16. Dit kan op afspraak, te maken via www.delft.nl/afspraak of telefonisch via 14015, van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur.

Bij de Stadswinkel kunt u een exemplaar van het bestemmingsplan kopen. U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid hebt om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke website www.delft.nl.

Reageren op het vastgestelde bestemmingsplan

Gedurende de voornoemde termijn van tervisielegging bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden mogelijk beroep in te stellen tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling.

Wanneer u een beroepschrift heeft ingediend kunt u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stadswinkel via telefoonnummer 14015 of via www.delft.nl

Naar boven