Vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerreinen Moleneind, Landweer en Danenhoef-Oss-2011

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 23 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Moleneind, Landweer en Danenhoef-Oss-2011’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Inhoud

Het plangebied bestaat uit drie stedelijke bedrijventerreinen Moleneind, Landweer en Danenhoef, gelegen aan de zuidoostzijde van de stad Oss. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Gasstraat, de spoorlijn 's-Hertogenbosch-Nijmegen en het tracé van de nieuwe Angelenweg (noordzijde), de Zevenbergseweg (oostzijde), de Dennenweg, Aengelbertlaan, Julianasingel, Kantsingel en Kloosterstraat (zuidzijde) en de Molenstraat (westzijde). Het plangebied bevat niet alleen het directe bedrijventerrein, maar op een aantal plaatsen ook de randzones daarvan.

Het bestemmingsplan is een integrale herziening en komt in de plaats van de verouderde bestemmingsplannen voor dit gebied.

Vanwege de ruimtelijke en functionele samenhang met de bestaande bedrijventerreinen is er voor gekozen om het nieuwe werkgebied Kantsingel-Van Speijkstraat op te nemen in deze algehele herziening. De N329 valt buiten het plangebied, omdat hiervoor een apart bestemmingsplan is opgesteld in verband met de reconstructie van de weg. Voor het gebied Spoorzone, waar de gemeente de stationsomgeving wil verbeteren en kantoren wil bouwen, wordt een apart bestemmingsplan gemaakt.

Het bestemmingsplan gaat voor het grootste deel over bestaand bedrijventerrein. Het bestemmingsplan maakt op twee locaties nieuwe bedrijvigheid mogelijk: in het gebied Kantsingel-Van Speijkstraat en aan de zuidrand van Danenhoef.

Inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 4 augustus 2011 gedurende zes weken dus tot en met 14 september 2011 voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke websites www.oss.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen-oss.nl;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0828.BPmoladaoss2011-VG01.

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op de regels, de verbeelding en de toelichting. In de Nota zienswijzen en wijzigingen, die bijlage is van het voorstel en het besluit tot vaststelling, zijn alle wijzigingen aangegeven.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende genoemde termijn van terinzagelegging beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende voorzover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven