Vastgesteld bestemmingsplan ‘Molenpad-Zijdstraat’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 14 juli 2011 het bestemmingsplan ‘Molenpad-Zijdstraat’ hebben vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft van vrijdag 11 maart tot en met donderdag 21 april 2011 voor eenieder ter inzage gelegen.

Doelstelling

Het bestemmingsplan omvat het gebied tussen het noordelijke deel van de Zijdstraat (nr. 2 t/m 20) en het Molenpad. Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch juridische regeling op grond waarvan het mogelijk is appartementen, winkelruimten en ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren. Op het dak van de parkeergarage worden op maaiveldniveau openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. Een aantal wooneenheden en enkele bestaande winkelruimten zullen worden gesloopt. Het nieuwe bestemmingsplan zal als actueel kader dienen om de gewenste ontwikkelingen conform laatste inzichten mogelijk te maken.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan bestaat uit een planverbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Molenpad-Zijdstraat’met planidentificatiecode NL.IMRO.0358.BP00579-VA01 bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het bestemmingsplan in te zien. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage van vrijdag 29 juli tot en met donderdag 8 september 2011. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 9 september 2011. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, en de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend tot en met 8 september 2011 op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Molenpad-Zijdstraat’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Eenieder die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een reactie, waarin aangegeven wordt op welke wijze de gemeenteraad de ingediende zienswijze in haar besluitvorming heeft betrokken.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 2 van hoofdstuk I van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Als gevolg hiervan is er geen pro-forma beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk. Dit betekent dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunnen worden aangevoerd.

Het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur (op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

Aalsmeer, 28 juli 2011

Burgemeester en Wethouders van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D. van Huizen,

secretaris.

Naar boven