Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Parkeerterrein De Lauwers

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerpbestemmingsplan Parkeerterrein De Lauwers ligt met ingang van 29 juli 2011, gedurende zes weken, ter inzage bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving, in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Parkeerterrein De Lauwers ligt binnen de grenzen van het geldende bestemmingsplan Assen-Zuid. Naar aanleiding van een verhoogde parkeerdruk aan de Lauwers, wordt de parkeergelegenheid in dit gebied uitgebreid. De Lauwers is qua parkeren een bijzonder gebied. De gemeente zorgt bij dit bedrijventerrein voor gezamenlijke parkeergelegenheid in openbaar gebied. Het terrein is echter in de jaren '80 aangelegd en voldoet niet meer aan de huidige parkeernormen. Om het gebied wat betreft de voorzieningen actueel te houden, is het van belang de parkeervoorziening uit te breiden. Dit past echter niet binnen het huidige bestemmingsplan.

Dit bestemmingsplan voorziet in nieuwe regels voor het perceel, waardoor het aanleggen van meer parkeerplaatsen wel mogelijk is.

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is voorgelegd aan de bevolking en een groot aantal overlegpartners. Er zijn geen reacties ingediend tegen het plan.

Iedereen wordt gedurende een termijn van zes weken, met ingang van 29 juli 2011, in de gelegenheid gesteld naar keuze schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken en contact opnemen met mevrouw E. Langbroek, telefoon 140592.

Naar boven