Kennisgeving afwijking bestemmingsplan volgens artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 Wabo voor het voornemen van burgemeester en wethouders om de wekelijkse Leerdamse markt te verplaatsen van het Dr. Reilinghplein naar een gedeelte van het centrum

Burgemeester en wethouders van gemeente Leerdam maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend, dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 Wabo, medewerking te verlenen aan een afwijking van het bestemmingsplan ‘Centrum 2002’.

Het betreft hier de activiteit:

Het aanvullen van de bestemming ‘verkeer en verblijf’ met de nadere aanduiding ‘weekmarkt met de daarbij behorende voorzieningen’ volgens bijbehorende tekening. Onder bijbehorende voorzieningen moet o.a. worden verstaan het plaatsen van een aantal stroomkasten en vergelijkbare voorzieningen.

Locatie:

Het gaat om gedeelten van de straten Meent (brug), Fonteinstraat, Kerkstraat en Markt en waarbij wordt uitgegaan van een plaatsing van kramen aan één zijde van de wegen volgens de bijbehorende tekening.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 28 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Belastingen (kamer 2.19) in het Stadskantoor. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen bovengenoemd voornemen mondeling dan wel schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Zienswijzen moeten binnen de hiervoor genoemde termijn van de terinzagelegging zijn ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 4140 AA LEERDAM. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u – binnen de termijn – een afspraak maken bij afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling met mevrouw A. van de Plas (tel. 0345-636213) of mevrouw A. Siesling (tel. 0345-636215).

Naar boven