Vastgesteld bestemmingsplan ‘N201 omlegging Schiphol Rijk’ (artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 14 juli 2011, nummer 2011.0020858, het bestemmingsplan ‘N201 omlegging Schiphol Rijk’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGsprN201omleg000-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze ingediend.

Het plan

Het bestemmingsplan omvat het gedeelte van de nieuwe N201, tussen de Aalsmeerderweg te Rozenburg en de Anchoragelaan te Schiphol Rijk. Tevens is hierin de aanleg van de verlengde Koolhovenlaan (tot aan de Folkstoneweg) opgenomen en de aan te leggen verbindingsweg tussen de Omlegging Schiphol Rijk en de Fokkerweg (verlengde Sikorskylaan). Het plangebied omvat verder het tracé van de Hoogwaardig Openbaar Vervoersverbinding Zuidtangent Oosttak tussen de Aalsmeerderweg en de Kruisweg.

Het bestemmingsplan beoogt de realisatie van het deelplan ‘N201 omlegging Schiphol Rijk’ van het Masterplan N201+, gelegen tussen de Aalsmeerderweg te Rozenburg en de Anchoragelaan te Schiphol Rijk juridisch en planologisch te regelen.

De gemeenteraad heeft besloten, naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en ambtshalve, het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen betreffen in essentie samengevat de volgende:

Ten aanzien van de regels:

  • 1. In artikel 3 ‘Verkeer’,

    • lid 1d ‘bergbezinkstations’ te laten vervallen

    • lid 1h te wijzigen in: ‘parkeerterrein’ ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer-1’

    • de nummering van de opvolgende subleden in lid 1 aan te passen;

    • lid 3.2.2 te wijzigen in: ‘Op of in deze gronden mogen bouwwerken, geen gebouwen zijnde worden gebouwd ten dienste van de in lid 3.1 onder d, e en f genoemde voorzieningen. De hoogte hiervan mag niet meer zijn dan 10 meter.’

  • 2. in artikel 5 Leiding – Gas, lid 5.1 te wijzigen in:

    ‘De voor ‘Leiding – Gas’ aangewezen gronden zijn, behalve voor de daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor de aanleg en instandhouding van een ondergrondse hoge druk aardgastransportleiding ter plaatse van de aanduiding ‘hartlijn leiding – gas 1’’

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ruimtelijkeordening

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00–13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00–17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00–20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 29 juli 2011 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hoofddorp, 28 juli 2011

Naar boven