Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Beukbergen’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 28 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Beukbergen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt ten noorden van de Amersfoortseweg en wordt aan de noordzijde begrensd door de groenzone langs de voormalige vliegbasis Soesterberg, aan de westzijde door de Beukbergenlaan en aan de oostzijde door een groenzone. Het bestemmingsplan heeft als doel om het gemeentebestuur van Zeist een passend beleidsinstrument te geven voor een nieuwe inrichting van het woonwagencentrum Beukbergen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Als gevolg van de zienswijzen is het bestemmingsplan op enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld. Voorts is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de planregels, de plantoelichting en de verbeelding. De wijzigingen zijn beschreven in de Nota van zienswijzen, die behoort bij het raadsbesluit.

Het besluit van de raad en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 28 juli 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de Informatiebalie in de Publiekshal aan Slotlaan 20 in Zeist (maandag t/m woensdag van 08.00–15.00 uur, donderdag van 12.00–20.00 uur en vrijdag van 08.00–12.30 uur). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website: www.zeist.nl → Wonen en leven → Plannen en projecten.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro zienswijzen hebben ingebracht. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven