Vastgesteld ‘Structuurvisie Twenterand’

In de vergadering van 19 juli 2011 heeft de gemeenteraad de ruimtelijke structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente Twenterand vastgesteld. Er zijn enkele wijzigingen van ondergeschikt belang doorgevoerd en de bijlage ‘Landschappelijke analyse’ is toegevoegd.

De Structuurvisie Twenterand (idn. NL.IMRO.1700.SVTwenterand.) is een brede visie op de toekomst tot het jaar 2030 en vormt het kader voor ruimtelijke ontwikkelingen. De structuurvisie is de kapstok voor planologische keuzes, die vervolgens vertaald kunnen worden in bestemmingsplannen. In de structuurvisie vindt de ruimtelijke vertaling plaats van de verschillende beleidsvelden, zoals onder andere milieu, economie, bedrijvigheid, detailhandel, wonen, verkeer, recreatie en toerisme. De structuurvisie is bindend voor de gemeente. Dat wil zeggen dat er niet zomaar van afgeweken kan worden.

De structuurvisie is mede tot stand gekomen door de input uit verschillende sectorale visies; de Woonvisie, de Nota Grondbeleid, de Bedrijventerreinenvisie, de Sociaaleconomische Visie, de Detailhandelvisie.

De Structuurvisie Twenterand komt in de plaats van eerdere structuurvisies, het betreft hier de Structuurvisie Vroomshoop (2009), de structuurvisie dorp Den Ham (2000) en de Structuurvisie Vriezenveen. De structuurvisie Twenterand heeft de structuurvisie Flierdijk (2004), Vriezenveen-Zuidoost (2006) en Structuurvisie Zuidrand Den Ham (2010) overgenomen.

De structuurvisie is op te vatten als verdiepingsslag van de gebiedskenmerken en de kernkwaliteit uit de omgevingsvisie van de provincie Overijssel en vormt daarom de basis voor maatwerk toepassingen dat zich moet uiten in bestemmingsplannen.

Terinzagelegging

  • Gemeentehuis.

    De Structuurvisie Twenterand met bijbehorende raadsbesluit en raadsvoorstel ligt vanaf d.d. 29 juli 2011 gedurende de reguliere openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie. Als u de structuurvisie buiten de openingstijden wilt inzien kunt u hiervoor een afspraak maken met een van de medewerkers van de afdeling dienstverlening (tel. 0546-840 840).

  • Website.

    De structuurvisie Twenterand kunt u vanaf d.d. 29 juli 2011 inzien op de website van de gemeente onder de categorie ‘Actueel’ → ‘Nieuws’ → ‘Ter inzage’ (http://www.twenterand.nl).

Bezwaar en beroep

Tegen het vaststellen van de structuurvisie is geen bezwaar en beroep mogelijk ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht.

Naar boven