Ontwerpbestemmingsplan ‘Borchwerf I’

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 31 januari 2011, gedurende zes weken ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Borchwerf I’, NL.IMRO.1674.2027BORCHWERFI-0401.

Het bestemmingsplan betreft het gebied dat begrensd wordt door Rijksweg A17, de Deurlechtsestraat, de Gastelseweg en de Spoorstraat, het spoorwegemplacement en de Borchwerf/Jan Vermeerlaan en is bekend onder de naam Bedrijventerrein Borchwerf I.

De huidige ter plaatse geldende bestemmingsplannen zijn op een aantal onderdelen achterhaald, met name voor wat betreft de milieu-aspecten (zoals externe veiligheid). Ook wijkt de huidige bestemmingsplanmethodiek nogal af van wat indertijd gebruikelijk was. Het bestemmingsplan is daarom vooral gericht op het actualiseren van de juridisch-planologische regeling; ingrijpende nieuwe ontwikkelingen zijn niet aan de orde. In enkele gebieden is de bestemmingsregeling wel aangepast aan nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving. Dit geldt vooral voor het gedeelte van Borchwerf dat grenst aan de toekomstige wijk Stadsoevers.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Borchwerf I, zaaknummer 535787’. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 0165-579 439.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op donderdag 31 maart 2011 om 20.00 uur een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Het voornoemde ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor en bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal.

Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor nadere informatie: afdeling beleidsrealisatie, team regelgeving, de heer I. Kraus, tel. 0165-579439, e-mail i.kraus@roosendaal.nl of bij het informatiecentrum, tel. 0165-579 235.

Roosendaal, 28 januari 2011

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

J.M.L. Niederer,

burgemeester.

J.P. Kruf,

secretaris.

Naar boven