Kennisgeving bestemmingsplan ‘Zuidwijk’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van 29 juli 2011 gedurende een periode van zes weken (derhalve t/m 8 september 2011) het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Zuidwijk’ (met bijbehorende stukken) voor eenieder ter inzage ligt bij:

  • de stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40, zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie, (maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur);

  • de stadswinkel van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11.

Het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure en op de site www.ruimtelijkeplannen.nl

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt − globaal bezien − in het noorden begrensd door de Oldegaarde, in het oosten door de Ravenhorst, Drakenburg en Poelenburg, in het zuiden door het dijklichaam van de voormalige havenspoorlijn, in het westen door de Zuiderparkweg.

De kerklocatie aan de Slinge 76/78 is buiten het plangebied gelaten, omdat voor deze locatie een projectbestemmingsplan in procedure is.

  • a. Dit bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de ter plaatse vigerende bestemmingsplannen en maakt tevens enige nieuwe ontwikkelingen mogelijk, t.w. :

  • b. sloop/nieuwbouw op diverse locaties in de buurt ‘velden’ (bestemmingsvlakken Gemengd-1 en Gemengd-4) resp. in de buurt ‘burgen’ (bestemmingsvlakken Woongebied 1 t/m 4);

  • c. detailhandel en woningen op de locatie van de huidige sporthal aan de Asterlo;

  • d. een keermogelijkheid voor de tram ter hoogte van de kruising Kapelburg/Langenhorst;

  • e. de aanleg van maximaal 9000 m2 wateroppervlak in de voor ‘Groen’ bestemde gronden van het peilgebied dat betrekking heeft op de wijk Zuidwijk;

  • f. woningen aan de Glindhorst en Drakenstein kunnen een extra bouwlaag krijgen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur Stadsontwikkeling, RO/bestemmingsplannen, postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak gemaakt worden van maandag t/m donderdag via telefoonnummer 010-4894165.

Rotterdam, 27 juli 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

R. Voskuilen,

algemeen directeur Stadsontwikkeling.

Naar boven