Ontwerpbesluit uitgebreide procedure dr. Nuijensstraat 61 b/c in Westwoud ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken bekend dat vanaf vrijdag 29 juli 2011 het ontwerpbesluit, de ontwerpruimtelijke onderbouwing en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen in mandaat, voor de bouw van een dubbele stolpwoning op het perceel Dr. Nuijensstraat 61B/C in Westwoud ter inzage liggen. Deze stukken liggen gedurende zes weken ter inzage liggen bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1, 1616 AV in Hoogkarspel.

Inhoud ontwerpbesluit

De aanvrager wenst ter plaatse een in tweeën te bewonen nieuwe stolpwoning te bouwen, ter vervanging van de bestaande woning op het perceel. Het college is ondanks de strijdigheid met het bestemmingsplan voornemens medewerking te verlenen.

Aanvraag

De aanvraag omgevingsvergunning voldoet aan de indieningsvereisten in de ‘Regeling omgevingsrecht (Mor)’. De aanvraag voldoet ook aan het Bouwbesluit en de Bouwverordening Drechterland. Voor het bouwen is geen vergunning ingevolge de Monumentenwet 1988 of een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening vereist. Op 20 augustus 2009 heeft de welstandscommissie ons geadviseerd akkoord te gaan met het bouwplan.

Procedure

Op 28 juni 2010 heeft de raad van de gemeente Drechterland besloten om medewerking te verlenen aan deze aanvraag. Hierop heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om deze beslissing aan te merken als een ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Gelet op het delegatiebesluit van de gemeenteraad van 27 juni 2011, is het afgeven van de definitieve verklaring van geen bedenkingen gedelegeerd aan het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Drechterland. Het wettelijk voorgeschreven vooroverleg met betrokken bestuursorganen heeft niet geleid tot bedenkingen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van inzage kan eenieder zienswijzen naar voren worden gebracht door:

  • schriftelijk een zienswijze sturen naar het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad van Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 ZG Hoogkarspel;

  • mondeling een zienswijze naar voren brengen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel, T: 0228-352 352.

Naar boven