M.e.r.-beoordelingsbesluit melkveehouderij NAM-weg te Oud Annerveen

Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft een aanvraag van de familie Ensing ontvangen voor het oprichten en in werking hebben van een melkveehouderij, te vestigen op een perceel aan de NAM-weg te Oud Annerveen.

Voor de milieuvergunning aanvraag is een ontwerpbeschikking opgesteld welke van 31 maart 2011 tot en met 11 mei 2011 ter inzage is gelegd.

Op 1 april 2011 is het Besluit milieueffectrapportage gewijzigd waardoor de voorgenomen activiteit, het houden van meer dan 200 melkkoeien, m.e.r.-beoordelingsplichtig is geworden.

Dit houdt in dat het bevoegd gezag moet bepalen of voor deze activiteit, vanwege de bijzondere omstandigheid, een milieueffectrapport moet worden gemaakt.

Het college heeft in dit geval geoordeeld dat er geen bijzondere omstandigheden zijn die het opstellen van een milieueffectrapport nodig maken.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit – en de daarbij behorende stukken – liggen vanaf donderdag 28 juli tot en met woensdag 7 september 2011 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeenthuis van de gemeente Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.

Op grond artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staan. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de milieuvergunning Wet milieubeheer.

Belanghebbenden kunnen tot en met 7 september 2011 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van de gemeente Aa en Hunze, postbus 93, 9460 AB te Gieten.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het behandelen daarvan wordt griffierecht geheven.

Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 35 en (0592) 26 78 37.

Naar boven