Vastgesteld bestemmingsplan Noodwaterberging Ossehaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt bekend dat voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 12 juli 2011 (opnieuw) vastgestelde bestemmingsplan Noodwaterbering Ossehaar.

Het bestemmingsplan omvat de juridisch planologische regeling voor de realisatie van een noodwaterberging ter grootte van 430.000 m3, bedoeld voor de noodopvang van water voor eens in de 75 tot 100 jaar. Het plan maakt onderdeel uit van de te nemen maatregelen in het kader van het Nationaal Bestuursakkoord Water waarin rijk, provincies, gemeenten en waterschappen hebben afgesproken de waterproblematiek in Nederland gezamenlijk en integraal op te pakken.

De beoogde locatie ligt ten noorden van de wijk Ossehaar te Coevorden en is in overeenstemming met het provinciaal beleid.

De bestemming noodwaterberging is een extra bestemming: de oorspronkelijke bestemming blijft daarnaast gewoon bestaan. Een afbeelding van het plangebied is bij deze publicatie gevoegd en op de gemeentelijke website geplaatst.

Bestemmingsplan opnieuw vastgesteld

Het bestemmingsplan werd eerder vastgesteld op 3 juni 2010.

Gebleken is, dat hierbij verzuimd is in de overwegingen een ingediende zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan mee te nemen.In verband hiermee is het plan opnieuw vastgesteld.

Wanneer en waar kunt het bestemmingsplan inzien?

De betreffende bestemmingsplannen, met raadsbesluit en onderliggende stukken, kunnen door een ieder worden ingezien van donderdag 28 juli tot en met woensdag 7 september 2011 tijdens de openingstijden van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht beroep instellen bij de Raad van State

Voorzover de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan, kan een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging daartegen beroep in stellen. Een beroepschrift moet worden gericht aan:

Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet in een nieuw besluit, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw bezwaar of beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening – bij voorbeeld een schorsing – vragen aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Coevorden, 27 juli 2011

Het College van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester,

M.N.J. Broers.

secretaris.

Naar boven