Voorbereidingsbesluit tegen mestopslag in Pekela

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pekela maken ten gevolge van het bepaalde in art. 3.7 Wro en art. 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend:

De raad van de gemeente Pekela heeft in zijn vergadering van 19 juli 2011 besloten dat:

  • 1. een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de gronden binnen de gemeente Pekela met een bestemming voor ‘landelijk gebied met agrarische prioriteit’, ‘Agrarisch gebied’ en Agrarische doeleinden’.

  • 2. voor deze bestemmingen bepalen dat krachtens artikel 3.7, juncto artikel 3.3 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende bepalingen van kracht zijn:

    Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van burgemeester en wethouders de volgende werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden zijnde geen onderhoudswerkzaamheden uit te voeren;

    • A. Het afgraven van gronden ten behoeve van plaatsing van foliemestbassins (mestzakken);

    • B. Het ophogen van gronden ten behoeve van plaatsing van foliemestbassins (mestbassins);

    • C. Voorzieningen treffen voor permanente mestopslag.

Het besluit en de daarbij behorende gewaarmerkte tekening liggen met ingang van 28 juli 2011 elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis in Oude Pekela.

Het voorbereidingsbesluit is ook digitaal raadpleegbaar. Hiervoor kunt u terecht op www.pekela.nl, onder het menu ‘bekendmakingen’, kopje ‘actueel’

Het besluit treedt vanaf 29 juli 2011 in werking voor de duur van een jaar.

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Ruimte en Economie van de Kompanjie.

Oude Pekela, 20 juli 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela,

M. Schollema,

burgemeester.

J. van der Woude,

secretaris.

Naar boven