Rectificatie ontwerpbestemmingsplan en MER Kazernekwartier alsmede ontwerpbesluit hogere grenswaarden ex artikel 110a Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan en de Milieueffectrapportage (MER) Kazernekwartier met bijbehorende stukken vanaf 28 juli 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen. Tevens ligt gedurende die termijn voor eenieder ter inzage een ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ex artikel 110a van de Wet geluidhinder. Alle stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. De documenten kunnen ook worden ingezien op de gemeentelijke website www.venlo.nl in de rubriek Wonen en Milieu, onder bestemmingsplannen → overige bestemmingsplannen alsmede op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer is NL.IMRO.0983.BPL2010014KZRNKWRT-ON02).

Aanleiding rectificatie

De aanleiding voor deze rectificatie vormt de toevoeging van enkele archeologische rapporten aan de ter inzage liggende stukken.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan en de MER wordt globaal begrensd door de Venrayseweg in het oosten en noord-noordoosten, de Horsterweg in het noorden, de Kazernestraat in het westen, de Eindhovenseweg/Van Laerstraat in het zuidwesten en de spoorlijn Venlo–Eindhoven/Nijmegen in het zuiden. Tevens maakt van het plangebied deel uit de huidige spoorbrug over de Maas in verband met plannen voor de aanleg van een langzaamverkeersbrug parallel aan c.q. aan die spoorbrug.

Inhoud

Het bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de transformatie van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne in Blerick tot grootschalige leisure-ontwikkeling. Het Kazernekwartier bestaat uit een Multi Functioneel Centrum (MFC) met daarbinnen een nieuw wedstrijdstadion voor voetbalclub VVV. Andere beoogde ontwikkelingen zijn onder andere de vestiging van een Regionaal Opleidingscentrum (ROC), Holland Casino en de realisering van diverse parkeeraccommodaties.

De voorliggende Milieueffectrapportage geeft een beschrijving van mogelijke milieueffecten die het gevolg kunnen zijn van het herontwikkelen van de voormalige Frederik Hendrik Kazerne tot grootschalige leisure-locatie (het Kazernekwartier). De ontwikkeling zoals beschreven in het Ontwikkelplan Frederik Hendrik Kazerne 2025 is daarbij als uitgangspunt genomen.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tot en met 7 september 2011 kan eenieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Zienswijzen MER

Tot en met 7 september 2011 kan eenieder ten aanzien van de MER mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Aangegeven kan worden of in de MER relevante informatie ontbreekt en of informatie niet juist is. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Tot en met 7 september 2011 kunnen belanghebbenden ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Venlo, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, postbus 3434, 5902 RK Venlo.

Algemeen

Zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan, de MER en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen niet per e-mail worden ingediend. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u binnen voormelde termijn een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 14077. Degene die naar aanleiding van de vorige publicatie reeds een zienswijze heeft ingediend, hoeft dat niet opnieuw te doen. Die zienswijze wordt gewoon in behandeling genomen. De zienswijze kan worden aangevuld of worden gewijzigd.

Voor het onderhavige plangebied hoeft geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro te worden vastgesteld, aangezien het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd, het bepalen van een tijdvak of fasering als bedoeld in artikel 6.13, lid 1 sub c4 en c5 Wro niet noodzakelijk is en het stellen van eisen, regels of een uitwerking van regels als bedoeld in artikel 6.13, lid 2 sub b, c of d niet noodzakelijk is.

Venlo, 27 juli 2011

Naar boven