Publicatie diverse besluiten Poort van Wormer

Het college van burgemeester en wethouders van Wormerland maakt op grond van artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Wormerland bij besluit van 8 maart 2011 heeft bepaald dat de volgende besluiten op grond van artikel 3.30 en 3.31 Wro gecoördineerd zijn voorbereid:

  • Bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’

  • Besluit hogere waarden Wet Geluidshinder

  • Twee bouwvergunningen voor 40 en 62 woningen

De gemeenteraad heeft op 19 juli 2011 het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ met het IDN NL.IMRO.0880.2010002002-0401 gewijzigd vastgesteld en heeft ingestemd met de ongewijzigde vaststelling van het besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder en de ongewijzigde twee bouwvergunningen voor 40 en 62 woningen in het plangebied Poort van Wormer.

Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ maakt in het plangebied dat is gelegen tussen de Veerdijk, Noordweg en Knollendammerstraat te Wormer de bouw van ongeveer 360 woningen met de daarbij behorende wegen, paden, groen- en speelvoorzieningen en water mogelijk. Ook is er in het plangebied in beperkte mate voorzien in ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid. Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ betreft een herziening van het vigerende bestemmingsplan ‘Poort van Wormer’. Ten aanzien van dat bestemmingsplan is het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ op een aantal punten gewijzigd. Enerzijds om enige flexibiliteit in te bouwen voor de bouwmogelijkheden langs de Veerdijk anderzijds om het in overeenstemming te brengen met het stedenbouwkundig plan en de geplande laagbouw woningen.

Het besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder, dient als onderbouwing van de geluidsparagraaf van het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’.

De twee bouwvergunningen maken de bouw van de respectievelijk 40 en 62 laagbouwwoningen mogelijk. Het gaat om woningen die direct zijn gesitueerd achter de Knollendammerstraat en het gebied tussen deze woningen en de Noordweg.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’:

Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ is door de gemeenteraad van Wormer gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen in het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ betreffen het aanpassen van een aantal van de regels aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en enkele passages in de toelichting. Onder paragraaf 3.3.2 van de toelichting zijn de milieucategorieën en afstanden van de omliggende bedrijven tot het plangebied aangegeven. Onder 3.3.3 is meer uitvoerig beschreven waarom kan worden afgeweken van de richtafstanden uit de VNG-publicatie ‘Bedrijven en milieuzonering’ en onder 3.3.5 is aangeven dat de bodemverontreiniging in de gedempte sloot aan de Knollendammerstraat buiten het plangebied ligt.

Voor een volledige weergave van de zienswijze en de wijzigingen zoals die zijn aangebracht in het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ verwijzen wij naar de nota van zienswijze die deel uit maakt van de toelichting van het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’.

Inzage:

Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’, het besluit Hogere Waarden Wet geluidshinder en de twee bouwvergunningen inclusief de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor de beoordeling van de besluiten liggen vanaf 28 juli 2011 tot en met 8 september 2011, ter inzage in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer en op de website van de gemeente:

http://www.wormerland.nl/leefomgeving/bekendmakingen_ruimtelijke_ordening/bestemmingsplannen) Het bestemmingsplan ‘Poort van Wormer 2010’ is in te zien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0880.2010002002-0401

Beroep:

Gelet op artikel 8.3 lid 1 Wro worden voornoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

Vanaf vrijdag 29 juli 2011 tot en met donderdag 8 september 2011 kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening:

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Crisis- en herstelwet:

Gelet op artikel 1.1 lid 1 onder a Crisis en herstelwet juncto artikel 3.1 van Bijlage 1 Crisis en herstelwet (Chw) zijn de procedureregels zoals opgenomen in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw op deze procedure van toepassing. Gelet op artikel 1.6 lid 2 Chw dient het beroepschrift de gronden van beroep te bevatten. Indien deze ontbreken zal het beroepschrift niet-ontvankelijk worden verklaard door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Na afloop van de termijn voor het instellen van beroep kunnen op grond van artikel 1.6a Chw geen beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Naar boven