Ontwerpbestemmingsplan ‘Zandwinning Eeltsjemar te Rinsumageast’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zandwinning Eeltsjemar te Rinsumageast’ ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage vanaf donderdag 28 juli gedurende een periode van acht weken (t/m woensdag 21 september 2011) en is in te zien op werkdagen van 8.30–12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00–17.00 uur bij het klantencontactcentrum, Hynsteblom 4 te Damwâld.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daar in te zien via URL: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1891.BPEeltsjemar-0301. Via dit ontwerpbestemmingsplan bestaat het voornemen mee te werken aan de uitbreiding van de mogelijkheden voor zandwinning bij het Eeltsjemar te Rinsumageast. De uitbreiding betreft het vergroten van de zandwinput door drie percelen aan de noordwestzijde van het Eeltjemar en een deel van de gronden direct ten oosten en ten zuiden van deze drie percelen hierbij te betrekken. De drie genoemde percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Birdaard, sectie P, nummers 381, 382 en 383.

Gedurende bovengenoemde periode van acht weken kan iedereen een zienswijze naar voren brengen, naar keuze:

  • Schriftelijk bij de gemeenteraad van Dantumadiel, Postbus 22, 9104 ZG in Damwâld, of

  • Mondeling na telefonische afspraak met de behandeld ambtenaar op telefoonnummer 14-0511. Van een mondelinge zienswijze wordt een kort verslag opgesteld. Om termijnoverschrijding te voorkomen verzoeken wij u in geval van een mondelinge zienswijze uiterlijk 7 dagen voor het einde van de terinzagetermijn een afspraak te maken.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

Damwâld, 27 juli 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

A. Aalberts,

burgemeester.

A.J.H.M. Stierhout,

secretaris.

Naar boven