Maankwartier gemeente Heerlen

Ten behoeve van de realisatie van het Maankwartier wordt het ontwerp van het bestemmingsplan Maankwartier ter inzage gelegd.

In samenhang hiermee worden ook een ontwerp van het exploitatieplan Maankwartier 2011 en een ontwerp beschikking hogere grenswaarden ter inzage gelegd. In onderstaande bekendmakingen wordt de procesgang met betrekking tot ieder afzonderlijk ontwerp kenbaar gemaakt. Bij het indienen van zienswijzen dient te worden vermeld of de betreffende zienswijze betrekking heeft op:

  • a. het ontwerp van het bestemmingsplan.

  • b. het ontwerp van het exploitatieplan.

  • c. de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden.

a. Bestemmingplan Maankwartier

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 8 augustus 2011 gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan Maankwartier (identificatienummer: NL.IMRO.0917.BP030504W000001-0301) voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan Maankwartier ziet toe op de herontwikkeling van de stationsomgeving van Heerlen, ondermeer door het bouwen van een nieuw station en de realisatie van woningen, kantoren, een hotelvoorziening en detailhandel. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Spoorsingel aan de noordzijde, het politiebureau en busstation aan de oostzijde, de Stationstraat aan de zuidzijde en de Looierstraat aan de westzijde.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl.

Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

Een inloopavond waarop mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 1 september 2011 van 19.00 tot 21.00 uur in het Gemeentehuis van Heerlen (Corriovallumzaal), ingang aan het Raadhuisplein 1 te Heerlen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer Cremers van de afdeling Stadsplanning (tel: 045-5604236).

b. Publicatie terinzagelegging ontwerp ‘Exploitatieplan Maankwartier 2011’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maken bekend dat, met ingang van 8 augustus 2011 gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp Exploitatieplan Maankwartier 2011, met bijbehorende stukken, ter inzage ligt. Dit exploitatieplan hoort bij het ontwerp van het bestemmingsplan Maankwartier. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor een aantal ontwikkelingen in de stationsomgeving van Heerlen, waaronder de realisatie van kantoren, woningen, een hotel, en stationvoorzieningen. Daarnaast faciliteert het bestemmingsplan in de aanpassing van de omliggende openbare ruimte.

Het ontwerp van het exploitatieplan voorziet in een omschrijving van de werken en de werkzaamheden ten aanzien van het bouwrijp maken en het inrichten van het openbaar gebied in het plangebied alsmede de kwaliteitseisen die daaraan gesteld worden.

Terinzagelegging

Het ontwerp van het Exploitatieplan Maankwartier 2011, inclusief de bijbehorende stukken ligt ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, balie 16–17–18.

Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Belanghebbenden

Als belanghebbende wordt in elk geval aangemerkt degene die een overeenkomst aangaande de grondexploitatie heeft gesloten met betrekking tot de gronden gelegen binnen het gebied van het Exploitatieplan Maankwartier 2011 alsmede de kadastraal geregistreerde eigenaar van de betrokken gronden en opstallen.

Zienswijzen

Gedurende de bovenvermelde termijn van de terinzagelegging van 6 weken kan een belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerp exploitatieplan indienen bij de raad van de gemeente Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen. In de zienswijze moet worden gemotiveerd op welke onderdelen van het ontwerpexploitatieplan de zienswijze betrekking heeft.

Ook is het, gedurende de termijn van de terinzagelegging, mogelijk om de zienswijze mondeling kenbaar te maken bij de raad van de gemeente Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u van 8 augustus 2011 tot en met 10 augustus 2011 contact opnemen met de heer mr. H. Arentsen, tel.nr. 045-5604196 en vanaf 11 augustus 2011 met mevrouw mr. M. Dictus, tel.nr. 045-5604674. Er zal dan een afspraak gemaakt worden. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

c. Bekendmaking Wet geluidhinder (ontwerp-beschikking hogere grenswaarden)

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat zij voornemens zijn om in te stemmen met een verzoek om hogere grenswaarden vast te stellen vanwege het wegverkeerslawaai en het spoorweglawaai voor een aantal woningen, gelegen binnen het ontwerp van het bestemmingsplan Maankwartier.

Het verzoek strekt ertoe om voor een aantal appartementen waar vanwege het wegverkeer en/of het railverkeer de zogenaamde voorkeursgrenswaarde voor de geluidbelasting op de gevel wordt overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

Het ontwerp-besluit en de bijbehorende stukken (o.a. de aanvraag en akoestische rapporten) liggen met ingang van 8 augustus 2011 gedurende een termijn van zes weken (t/m 19 september 2011) voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor aan de Geleenstraat 27 alhier (kamer 5.18) elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op afspraak (telefoon 045- 5604262).

Eveneens liggen voornoemde stukken gedurende deze periode ter inzage van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur bij het Gemeentelijk Informatiecentrum op de begane grond (Publiekshal) van het gemeentehuis aan de Geleenstraat 27, alhier.

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de heer B.Vervoort (tel. 045-5604262) of mevrouw Coenen (tel. 045-5603937).

Naar boven