Bestemmingsplan De Flierefluiter, Raarhoeksweg 49 te Raalte gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 30 juni 2011 het bestemmingsplan De Flierefluiter, Raarhoeksweg 49 te Raalte gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Raarhoeksweg 49 te Raalte en voorziet in de legalisatie van de Flierefluiter met een dagrecreatieve functie voor de uitoefening van een kinderboerderij en een speeltuin met daaraan ondergeschikt educatieve activiteiten. Beperkte, onzelfstandige horeca activiteiten zijn toegestaan. Kleinschalig kamperen is mogelijk.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp op een aantal punten te wijzigen. De verbeelding is gewijzigd (o.a. groenstrook, aanduiding ‘horeca’ en opneming maximale bebouwingspercentage). Bij de planregels zijn o.a. gewijzigd; toevoeging van begripsbepalingen, de redactie met betrekking tot beschrijving en toelaatbaarheid van horecavoorzieningen, de redactie in verband met inwerkingtreding van de Wabo, de redactie en de opbouw van de bouwregels bij de bestemming Cultuur en ontspanning, De toelichting is naar aanleiding van de zienswijzen en ambtshalve op onderdelen gewijzigd, uitgebreid en geactualiseerd.

Een opsomming van de aanpassingen is opgenomen in de zienswijzennota en in het voorstel aan de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 28 juli 2011 tot en met 7 september 2011 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via: www.ruimtelijkeplannen.nl;

De link http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20100007-0003 welke is te vinden op www.raalte.nl;

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijziging die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven