Vastgesteld bestemmingsplan Buitengracht-Oost

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 juli 2011 tot en met 7 september 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 6 juli 2011 vastgestelde bestemmingsplan Buitengracht-Oost.

Het bestemmingsplan Buitengracht-Oost betreft een actualisering en vervangt een aantal bestemmingsplannen die voor een deel verouderd zijn. In het bestemmingsplan Buitengracht-Oost zijn geen nieuwe ontwikkelingen meegenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Buitengracht-Oost

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Er zijn wijzigingen aangebracht in de toelichting, in de regels en op de verbeelding van het bestemmingsplan.

Onder meer is de planregel ‘Waarde − archeologisch verwachtingsgebied’ aangepast. Ook komt de wijzigingsbevoegdheid ter plaatse van het Senzora complex in de Raambuurt te vervallen.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit, en bijbehorende ‘reactienota zienswijzen’, met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengracht-Oost.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D114-VG01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D114-/NL.IMRO.0150.D114-VG01/

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Reageren

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven