Ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting Zandwetering nabij Diepenveen’

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 28 juli tot en met 7 september 2011 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Herinrichting Zandwetering nabij Diepenveen.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit drie deelgebieden. Deelgebied ‘Laage Diepenveen’ ligt direct aan de Zandwetering. De deelgebieden Roobrug en Randerpad liggen aan een westelijke zijwatergang van de Zandwetering. In elk deelgebied vinden activiteiten plaats om uitvoer te geven aan de herinrichting van de Zandwetering.

Het bestemmingsplan heeft als doel om uitvoer te geven aan het Masterplan Zandwetering. De aanpassingen aan de Zandwetering zijn noodzakelijk. De Zandwetering moet in de toekomst meer water kunnen vasthouden en dat vraagt om een andere inrichting. Een nevendoelstelling is het bieden van kansen aan natuurontwikkeling: de Zandwetering kan een verbindingszone zijn voor ecologie. Daarnaast zorgen de aanpassingen ervoor dat bewoners en bezoekers meer kans krijgen om te genieten van dit stukje Diepenveen.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P228-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P228-/NL.IMRO.0150.P228-OW01/

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in de Openbare Bibliotheek Diepenveen, Burgemeester Crommelinlaan 1.

Gedurende deze periode van zes weken kan iedereen schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting Zandwetering nabij Diepenveen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden toegezonden aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Herinrichting Zandwetering nabij Diepenveen’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.deventer.nl/producten-en-diensten/digitaal-loket/bezwaar-en-beroep. Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tevens is het mogelijk mondeling zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Herinrichting Zandwetering nabij Diepenveen kenbaar te maken bij de heer J. Vermeulen of bij het secretariaat (mevrouw T. Boutkan) van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Naar boven